Skip to content

    3 Redenen Waarom Jouw Bedrijf Zo Snel Mogelijk Een Blog Nodig Heeft

    De waarheid is dat bloggen je direct een echte rockster maakt, een virtuoos in het verkopen van producten en diensten. Oké, misschien niet direct - maar Rome is ook niet in één dag gebouwd. En, net zoals het Colosseum, zal je blogstrategie steen voor steen worden opgebouwd en een blijvende indruk achterlaten.

    Nu weet ik wat je denkt: bloggen is iets voor Britse tuiniers die zich bezighouden met muntbedden zoemend van de bijen of enthousiaste kattenliefhebbers.

    Eerlijk gezegd heb je niet helemaal ongelijk, maar bloggen kan zoveel meer zijn dan een digitaal persoonlijk dagboek.

    Zakelijk bloggen is een tweeledig marketing- en verkoopinstrument om op weg naar succes te typen. Denk aan meer organisch verkeer, leads en conversies. Uiteindelijk hebben we het over meer geld.

    Dove Mountain Marketing kan je helpen bij dit alles. Ons team bestaat uit voormalige en huidige universitaire docenten met een masterdiploma in creatief schrijven en/of uitgebreide redactionele ervaring. We hebben jaren geïnvesteerd in het ambacht van schrijven en willen dat je de vruchten plukt van ons werk.

    In dit artikel zul je ontdekken over de grote veelzijdige voordelen van zakelijk bloggen en hoe het je verkoopproces kan revolutioneren.

    Laten we dus beginnen.

     

    1. Jouw bedrijf heeft een blog nodig om je klanten te informeren 

    Als bedrijfseigenaar beschouw je jezelf waarschijnlijk niet als een leraar. Maar dat ben je wel. Waarom? Omdat jij en je team de experts zijn als het gaat om jullie producten, diensten, tijdschema's en nog veel meer. De digitale consumenten van vandaag willen geïnformeerd worden over de producten en diensten, van een overzicht tot in de kleinste details.

    Je bent al goed op de hoogte van deze universele waarheid: klanten zullen altijd vragen hebben.

    Blogs zijn het perfecte medium om je klanten te informeren en die brandende, terugkerende vragen te beantwoorden die je sales team elke dag aan de telefoon of per e-mail krijgt.

    Stel je eens voor hoeveel tijd (en geld) je zou kunnen besparen als je sales team niet telkens dezelfde stomme lijst met monotone vragen hoefde te beantwoorden, omdat er één blogpost is die al die standaardvragen behandelt.

    Door de rol van een leraar, een gids, op je te nemen, versterk je je positie als een autoriteit op jouw vakgebied. Met andere woorden, Professor Ondernemer - je educatieve blogposts bouwen klantenrelaties op en verdienen respect in jouw branche.

    Nu vraag je je waarschijnlijk af waar je in hemelsnaam over zou moeten schrijven. Nou, je kunt over alles en nog wat schrijven, maar hier is een korte lijst om je op weg te helpen:

    • Kosten - Waarom kost jouw product of dienst een bepaald bedrag? Wat zijn de factoren die daaraan bijdragen? Bied je financieringsopties, kortingen of promotiedeals aan?
    • Voor - en nadelen - Wat zijn de geweldige voordelen van jouw producten en diensten? Hoe verbeteren jouw aanbiedingen het leven van je klanten of bieden ze een slimme oplossing voor hun probleem? Hebben je producten/diensten duidelijk nadelen?
    • Proces - Hoe werken jouw producten en diensten precies? Wat zijn de specificaties, de tijdschema's, het stap-voor-stap proces? Wat kunnen je klanten verwachten?
    • De lijst gaat verder - Onthoud, je bent een leraar. Welke specifieke punten kun je benadrukken om je producten en diensten duidelijk te maken en in de hoofden van je lezers te verankeren?

    Door je klanten te informeren en hun vragen te beantwoorden via een blog, verbeter je absoluut de kwaliteit van je leads en overtreft eerdere conversiepercentages.

    Angst voor het onbekende is de vijand van goede deals en grote winsten. Educatie verandert onwetendheid in actie.

    Kortom, wanneer je je websitebezoekers informeert via een blog, beantwoord je brandende vragen, help je klanten zichzelf vooraf te kwalificeren of uit te sluiten, en profileer je jezelf als een autoriteit in jouw branche.

     

    2. Jouw bedrijf heeft een blog nodig om organisch verkeer te vergroten

    Blogposts zijn een zegen voor on-page SEO (zoekmachineoptimalisatie). Stel je voor dat je meerdere blogposts hebt die ranken op de felbegeerde topposities van Google en duizenden dollars aan verkeer rechtstreeks naar jouw website leiden.

    Denk er eens over na - geen pay-per-click, alleen jij bovenaan de SERP-pagina (misschien zelfs een uitgelicht fragment) vanwege SEO-gerichte, goed geschreven educatieve inhoud.

    Je zou een monopolie kunnen hebben op de zoekwoorden en zinsdelen die verband houden met jouw producten en diensten.

    Een barrage van blogposts gericht op hetzelfde onderwerp (in de branche bekend als een topic-cluster) kan je helpen om snel de overwinning te behalen op het gebied van on-page SEO. En als je echt goed bezig bent, bundel je dat topic-cluster opnieuw tot één grote pijlerpagina of een downloadbare gids.

    Topic-clusters zijn een cadeau dat blijft geven.

    Stel je voor dat die directe SEO-adrenaline door jouw website raast. Zoekwoorden en zinsdelen zijn de organische basis waarop je kunt vertrouwen.

    Er zijn bedrijven die elke maand $65.000 dollar zouden moeten uitgeven aan pay-per-click om te bereiken waar ze organisch staan. Ja, je leest het goed.

    On-page SEO-bloggingstrategieën zijn een langetermijninvestering en beginnen meestal pas echt effect te hebben rond de derde maand. Het regelmatig publiceren van blogposts stuurt een signaal naar Google dat je site regelmatig gecrawld moet worden. We zijn belangrijk.

    Het echte voordeel van organisch verkeer is dat het niet "verkoopgericht" aanvoelt. Waarom? Omdat het vaak educatieve inhoud is. Het voelt niet opdringerig aan - je duwt geen droge verkooppitch in de keel van een arme stakker.

    Promoot gerust je producten en diensten in je blogposts, maar wees eerlijk, evenwichtig en objectief. Je beantwoordt een vraag, lost een probleem op en biedt een oplossing. Organische groei dankzij on-page SEO is een welkom bijproduct.

    Blogs met on-page SEO = meer verkeer = meer gekwalificeerde leads = meer conversies

    *Let op - converterende blogposts informeren en maken gebruik van relevante call-to-actions, waarbij lezers systematisch door je verkooptrechter worden geleid.

    Je kunt uiteindelijk een aanzienlijke besparing realiseren door blogs te implementeren om hetzelfde resultaat te behalen als met pay-per-click (PPC). En natuurlijk hebben de meeste bedrijven niet zomaar $70.000 dollar per maand om uit te geven aan betaalde advertenties, maar het is mogelijk om hetzelfde organisch te bereiken.

    Een bedrijf waarmee ik samenwerkte, zag het organische blogverkeer van januari 2021 tot april 2022 met meer dan 15.000% toenemen, wat resulteerde in een grote omzetstij

    Kortom, wees een rockster - verover de eerste pagina van Google op organische wijze en bespaar tegelijkertijd geld.

     

    het

    3. Jouw bedrijf heeft een blog nodig om de verkoop te versterken 

    Uiteindelijk is dit waar zakelijk bloggen om draait - het samensmelten van educatie en SEO-gedreven strategie: alle wegen leiden naar Rome. Voordat we ingaan op het versterken van je verkoopteam, hier is een korte samenvatting.

    Zakelijke blogs:

    • Educatie van klanten over je producten, diensten en proces (helpt leads zichzelf te kwalificeren of diskwalificeren als goede of slechte match en vermindert angsten/misvattingen)
    • Trekken meer organisch verkeer aan, wat uiteindelijk resulteert in meer leads en klanten, terwijl je bespaart op advertentiekosten
    • Kunnen en moeten worden geïmplementeerd in het verkoopproces 
    Blogposts bieden je verkoopteam een krachtig arsenaal aan converterende content.

    Jouw klant heeft een vraag - stuur een blogpost via e-mail. Jouw klant begrijpt een bepaald proces niet - stuur een blogpost via e-mail. Herhaal dit keer op keer.

    Verkoop kan ook blogposts gebruiken als een soort "huiswerk". Door een klant te vragen om een blogpost te lezen voordat je een verkoopgesprek voert, kun je inschatten hoe serieus een potentiële lead is, zodat je je tijd niet verspilt.

    Geïnteresseerde leads zullen het grootste deel of alle content die je hen aanbiedt consumeren, ongeacht hoe druk ze het hebben.

    Educatieve SEO-gedreven blogposts (aangepast met relevante CTA's om de gebruiker door de verkoopfunnel te leiden) brengen zowel nieuwe leads binnen als helpen oudere leads te sluiten. Het is de cyclus van het leven.

    Volgens Conductor is educatieve content ervoor verantwoordelijk dat consumenten 131% meer geneigd zijn om te kopen. Dat is wat wij in marketing een grote deal noemen.

    Kortom, rust je verkoopteam uit met goed geschreven educatieve content die 131% meer kans biedt om de deal te sluiten.

    Blog je weg naar succes - meer organisch verkeer, leads en klanten

    In dit artikel heb je de top 3 redenen geleerd waarom je bedrijf ASAP een blog nodig heeft: om je klanten op te leiden, on-page SEO te stimuleren en je sales team te voorzien van converterende content.

    Blijf op de hoogte en abonneer je op onze blog om meer best practices te ontdekken voor bloggen, pay-per-click en social media beheer. Jouw succes is ons verhaal.

    Als je creatieve brein op volle toeren draait en de schrijfkriebels hebt, raden we je aan om direct te beginnen met bloggen - doe het zelf, huur een copywriter in of besteed je schrijfwerk uit.

    Als je je een beetje geïntimideerd voelt door bloggen of simpelweg geen tijd hebt (wat waarschijnlijker is), helpen we je graag met bloggen. Onze ervaren professionele schrijvers staan klaar om je producten en diensten te presenteren via educatieve content.

    Wij schrijven. Jij schittert.

    Ontdek de belangrijkste redenen om een marketingbureau in te huren via ons artikel "Waarom zou ik een marketingbureau inhuren? (Top 3 redenen)" of bekijk onze prijspagina om een blogpakket te kiezen dat past bij jouw visie en budget.